Haber

Polonya ve Litvanya, “Putin’in Belarus’a nükleer silah yerleştirme kararına” tepki gösterdi

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Belarus’ta taktik nükleer silah konuşlandırma kararını “zayıflık” olarak nitelendirdi.

Landsbergis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya’nın kararını eleştirdi.

Landsbergis, Rusya’ya güçlü bir tepki gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Rusya bu kararla güç değil zayıflık gösteriyor. Ciddi yaptırımlar, Baltık bölgesine asker konuşlandırılması ve NATO’nun doğu kanadının güçlendirilmesi dayanışma ve kararlılık gösterecektir.” terimleri kullandı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Putin’in kararı, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığına ilişkin gerilimi daha da artırıyor. Bu, Beyaz Rusya’yı Rusya’nın savaşına çekmeye yönelik bir adımdır.” değerlendirme yapıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 25 Mart’ta Belarus’a taktik nükleer silah yerleştireceklerini açıklamış, “Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesi konusundaki uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız.” dedi.

NATO ve Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın bu kararını “sorumsuz” bulduklarını bildirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden harika bir toplantı talep etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu