Ekonomi

Waters Corp. beklenenden daha iyi ilk çeyrek sonuçları açıkladı

MILFORD, Mass. – Waters Corporation (NYSE:WAT) 2,09 $ olan analist konsensüsünün 0,12 $ üzerinde 2,21 $ düzeltilmiş EPS bildirdi. Bununla birlikte, gelir bir önceki yılın ilk çeyreğinde bildirilen 685 milyon $’dan %7’lik bir düşüşle 637 milyon $’a gerilerken, konsensüs tahmini olan 635,57 milyon $’ın biraz üzerinde gerçekleşti.

Şirketin operasyonel mükemmelliği, 40 baz puanlık brüt marj artışı ve 20 baz puanlık düzeltilmiş işletme marjı artışı ile vurgulandı. Gelirdeki düşüşe rağmen, Waters Corporation’ın güçlü işletme nakit akışı üretimi 263 milyon dolar olarak gerçekleşti ve 234 milyon dolarlık serbest nakit akışı satışların %37’sini temsil etti.

Başkan ve CEO Dr. Udit Batra sonuçları şöyle yorumladı: “Ekibimiz iyi performans göstermeye devam ederken ilk çeyrek gelirlerimiz beklentilerimizin üst sınırında gerçekleşti.” Batra ayrıca marj artışının, hacim ve dövizdeki olumsuzluklara rağmen şirketin güçlü operasyonel performansının bir yansıması olduğunu belirtti.

Waters Corporation, 2024 yılının tamamı için organik sabit para birimi satış büyümesinin -%0,5 ile +%1,5 arasında olmasını bekleyerek beklentilerini korudu. Şirket, 2024 yılının tamamında düzeltilmiş EPS’nin 11,75 ila 12,05 $ aralığında olmasını bekliyor ve bu da olumsuz döviz kuru nedeniyle tahmini %2’lik bir ters rüzgar içeriyor. Bu tahmin aralığı, analistlerin 11,89 dolarlık konsensüsünün her iki tarafında yer alıyor ve orta nokta konsensüsün biraz altında bulunuyor.

İlk çeyrekte pazarlar ve bölgeler arasında farklı performanslar görüldü. İlaç pazarına yapılan satışlar %3, endüstriyel pazara yapılan satışlar %7, akademik ve kamu pazarına yapılan satışlar ise %25 oranında azaldı. Coğrafi olarak, Asya’daki satışlar %18 azalırken, Amerika ve Avrupa’daki satışlar sırasıyla %2 azaldı ve %2 arttı.

Şirket, 2024 yılının ikinci çeyreğine bakıldığında, organik sabit para birimi satış büyümesinin -%6,0 ila -%4,0 aralığında olmasını beklerken, düzeltilmiş EPS’nin döviz kurundan kaynaklanan %4’lük bir rüzgarı hesaba katarak 2,50 ila 2,60 dolar arasında olması öngörülüyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Analitik cihazlar ve yazılım alanında küresel bir lider olan Waters Corporation, kendisini cazip son pazarlarda konumlandırarak inovasyon ve büyüme alanlarına odaklanmaya devam ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu